Ulaganje u ruralni razvoj Srbije

Bez autora
Dec 01 2011

Na predlog Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede usvojen je Nacionalni program ruralnog razvoja, koji je usklađen sa svetskim i evropskim standardima. Osnove koncepta održive poljoprivrede i ruralnog razvoja su obrazovanje, primena novih tehnologija, zapošljavanje i zaštita životne sredine.Investiranjem u ruralni razvoj i razvoj malog preduzetništva poboljšava se ekonomski položaj i kvalitet života stanovništva u ruralnim područjima.

Ulaganje u ruralni razvoj SrbijeNa predlog Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede usvojen je Nacionalni program ruralnog razvoja, koji je usklađen sa svetskim i evropskim standardima.

Osnove koncepta održive poljoprivrede i ruralnog razvoja su obrazovanje, primena novih tehnologija, zapošljavanje i zaštita životne sredine. Investiranjem u ruralni razvoj i razvoj malog preduzetništva poboljšava se ekonomski položaj i kvalitet života stanovništva u ruralnim područjima.

U Srbiji se godišnje na 4,1 miliona hektara obradivih poljoprivrednih površina proizvede oko 20 miliona tona agrarnih proizvoda u vrednosti od 5,5 milijardi dolara. Prihod Srbije od izvoza hrane u 2010. godini iznosio je 2,2 milijarde dolara, pri čemu je ostvaren suficit od 1,1 milijardu dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik